Translate

Hae tästä blogista

torstai 28. huhtikuuta 2022

Makrameekassi kesäksi

Löysin kivan kassimallin Instagramin kautta. Minulla sattui olemaan sopivaa Lankavan ruskeaa Pauliina-lankaa vielä jäljellä ja käydessäni kaupungissa hain Vöyrin Käsityöliikkeestä toisen luonnonvalkoisen lankakerän ja pääsin taas solmimaan. Ohje oli kaiken lisäksi suhteellisen yksinkertainen, koska työn tekemiseen käytettiin vain kaksoistasosolmuja ja ohje kokonaisuudessaan löytyi YouTubesta.  

Laukku aloitettiin solmimalla sangat. Omistani tei hiukan alkuperäistä ohjetta pitemmät, joten mittasin alkuperäisestä poiketen niitä varten pitemmät langat (4x450 cm ja 4x350 cm). Seuraavassa vaiheessa työhön lisättiin 12 lankaparia/kanssinpuoli (24 lankaa) ja nämä lankapari + toinen sanka muotoiltiin kolmioksi ja toisen sangan kanssa tehtiin sama operaatio. Tässä käytin apuna alkuvaiheessa styroxpalaa ja hammastikkuja (nuppineulat loppuivat kesken).
 

Seuraavaksi kolmiot yhdistettiin ja niiden väli täytettiin jälleen kaksoistasosolmuilla. Koko kappaleen alareunaa jatkettiin vielä hieman kapenevalla lisäyksellä. Koska en keksinyt tälle vaiheelle mitään sopivaa solmimis"telinettä", levittelin kappaleet lattialle ja tein yhdistämisen siinä. Tämän jälkeen yhdistettiin suuresta kappaleesta myös toiset reunat sisään päin taittaen ja taas täyttäen väli kaksoistasosolmuilla.


Tämän jälkeen piti yhdistää vielä sivut (alkuperäisessä ohjeessa vain toiselle puolelle kolmioita tehtiin kiila ja sitten lähdettiin lisäilemään rivejä ajas, mutta minä hosuin edelle ja jäljelle jäi siis kiilojen yhdistäminen). Kun työhön tehtiin lisää kerroksia ja vielä kiiloja nurkkia varten huomasin, että huolimatta ohjeen mukaisista lankojeni pituuksista lankani osoittautuivat liian lyhyiksi. Minun piti hieman purkaa jo tehtyjä alakerroksia ja jatkaa osaa naruista. Onneksi olin osunut samaan tilanteeseen jo aiemmin yhden kirjanmerkkini kanssa ja tiesin, että lankojen jatkamiseen kesken työn erilaisten solmujen kohdalla läytyy hyvät, Rosulikan tekemät ohjeet YouTubesta.
Saatuani langat jatkettua ja tehtyä tarvittavat kiilat pääsin tekemään kassiin kulmat.


Sen jälkeen kurottiinkin vain pohja umpeen edelleen kaksoistasosolmuilla, lyhennettiin jäljelle jääneitä langanpätkiä ja käännettiin laukku. Minulla se ei tosin ollut niin yksinkertaista lankojen jatkamisen takia. Nyt laukun uudella "oikealla" puolella oli niitä työstä positettujen lankojen pätkiä, joten ne piti vielä vedellä toiselle puolelle ja punoa sisäpuolelle. Lisäksi tulin siihen tulokseen, että tavarat hukkuvat sisäpuolen langanpätkien joukkoon, joten joudun vielä leikkaamaan kassiin pahvista sisälle pohjalevyn.


Sattui kivasti, kun huidoin kameran kanssa juuri, kun laadunvalvoja saapui tarkastamaan työtäni. Kuva selittää myös sen, miksi kaikissa tavaroissani on alusta asti kissankarvoja.


Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tervetullut :)