Translate

Hae tästä blogista

torstai 21. huhtikuuta 2022

Kevättä pukkaa

Se on tuo keväinen auringonpaiste kummallinen asia. Onhan se aivan ihana nautinto talven kylmän ja pimeän jälkeen. Mutta sillä on myös haittapuolensa näin keväällä. Se kun näyttää heti kaikki likaiset ikkunat ja pölyiset nurkat. Se myös antaa kummaa tarmoa talven jälkeen ja aiheuttaa pakkoa tehdä jotain. 
 
Itse tylsistyin pääsiäisen pyhinä pahasti. Perjantaihin mennessä oli ruoat laitettu ja paikat siivottu ja koristeltu. Lauantai vielä menetteli lukiessa ja telkkaria katsellessa. Mutta sunnuntaina sain lorvimisesta tarpeekseni ja kaivoin esiin ikkunanpesuvehkeet. Vaarallista. 
Niin tuli sunnuntaina pestyä ikkunat ja maanantaina puhdistettua ja siivottua parveke. Parvekkeen kevätpesu ja siivous kun ovat edellytys sille, että pääsee kotihommissa eteenpäin. Ilman puhdasta parveketta ja sen kalusteita ei saa kasattua parvekkeelle tuulettumaan tekstiilejä vaatehuoneesta ja -kaapista niiden siivousten ajaksi. Tai kirjoja myös tuulettumaan kirjahyllyjen vahaamisen ajaksi. Tästä ajattelusta huomaa jo, että kevätmoodi on päällä.
 


Onneksi minulla oli menoja tiistaina ja keskiviikkona. Tänään se kevätfiilis iski taas. Vaihtoehtoina oli joko ne vaatetilojen siivoaminen tai polkupyörän pesu ja keväthuolto. Koska oli niin ihanan lämmin päivä, valitsin ulkoilman ja polkupyörän. Nyt sekin on pesty ja rasvattu. Renkaiden pumppauksen kanssa tuli pieni hikka, kun se viime vuonna hankittu pumppuni pikemminkin tyhjensi renkaat kuin pumppasi niihin uutta ilmaa. Mutta lopulta tuokin toimenpide onnistui, kun aikani naama punaisena ähelsin. Nyt voin hyvällä omallatunnolla viikonloppuna aloittaa uuden makrameetyön. Tai siivota ne vaatekomerot.
 

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tervetullut :)