Translate

Hae tästä blogista

torstai 17. maaliskuuta 2022

Makramee kirjanmerkit

Makramee book mark
Odotellessani tilaisuutta hankkia lankoja ja tarvikkeita isompia töitä varten päätin kokeilla tavallisesta puuvillalangasta tehtyä kirjanmerkkiä. Koska en ole lähelläkään tilannetta, jossa voisin ajatella omia malleja, lähdin seikkailulle netin makrameemaailmaan.

 

 
 
 
Löysin kivannäköisen ja helpolta tuntuvan YouTube ohjeen täältä. Laitan videon tähän alle, jos kiinnostaisi jotakuta.
 

Käyttämäni tavallinen virkkauslanka taisi olla hieman ohuempaa kuin alkuperäisessä ohjeessa käytetty lanka. Nyt täytyy myöntää, että makrameetyön teko ohuella langalla on paljon hankalampaa kuin tavallisesti käytetyllä 3-5 mm makrameelangalla. Paksummassa langassa solmun/kokonaisuuden onnistumisen näkee heti, kun taas ohuella langalla se on pitkälti sokkona räpeltämistä ennen lopputulosta. Tosin ohut lanka on myös anteeksiantavampaa, virheet eivät näy helpolla.

Sain sentään aikaiseksi ensimmäisen kirjanmerkkini. Malli oli suhteellisen helppo, koska toistuva kuvio oli yksinkertainen ja yhden mallikuvion jälkeen toisto meni kuin itsestään.
 


Nyt kun olin tehnyt yhden, päätin tehdä toisenkin vaikka äidille lahjaksi. Tähän toiseen kirjanmerkkiin valitsin hieman edellistä monimutkaisemman mallin täältä


Nyt mallia ohuemman langan käyttö kostautui, koska tällä kertaa toistuva kuvio oli osittain sen verran monimutkainen, että mallikerran "lukeminen" edellisestä kuviosta ei onnistunut vaan jouduin joka kuviokerran kohdalla katsomaan mallia ohjevideosta. Hidasti solmimista aika lailla, mutta onneksi toinenkin valmistui aikanaan.
 


Makrameetöiden solmiminen on kiva ja hermoja lepuuttava harrastus. No jaa, ainakin silloin, kun kaikki sujuu eikä joudu purkamaan. Kunhan ei toista kertaa tule otettua tauon jälkeen käyttöön heti ohutta lankaa. Jätän teidät ihailemaan töitteni yksityiskohtia.


Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tervetullut :)