Translate

Hae tästä blogista

maanantai 7. maaliskuuta 2022

Kevyen liikenteen keväinen temppurata

Tämä aika vuodesta on vaikea teiden kunnossapitäjille, ymmärrän sen. Mutta hankala se on myös lenkkeilijöille, jalan asioita hoitaville ja pyöräilijöille. Maa on vielä jäässä, mutta samaan aikaan aurinko sulattaa teiden pintoja ja tuloksena on umpijäinen pinta. Itse en tällä hetkellä uskalla lenkkeillä ilman piikkejä kengissä + kävelysauvoja. Otin lenkkeillessä muutaman kuvan teiden erilaisista pinnoista.

Yleisesti ottaen valtaosa varsinkin usein käytetyistä jalkakäytävistä/pyöräteistä on tämän näköisiä. Rosopintaisia ja jäätyneitä. 
 
Paikka paikoin on joku ystävällisesti käynyt heittämässä hiekkaa jään päälle.

Useamman kuin kerran eteen tuli aivan peilijäässä olevia tienpätkiä. Kuvasta voisi luulla, että pinnalla on sentään siellä täällä hiekkaa. Mutta ei, hiekka on aiemmin talvella levitettyä ja on tällä hetkellä painunut jääkuoren sisään.

Paikka, joka minuakin hirvitti, oli viimeinen risteys ennen paikalliskauppaamme. Umpijäässä ja ainoa paikka, josta pääsee kaupan pihaan kiertämättä. Kyllä käy sääliksi mummoja, pappoja ja meitä kaikkia muitakin, jotka kuljemme siitä yrittäen pysyä pystyssä. Hiekalta näyttäväkin on jälleen kerran sitä jään sisällä olevaa vanhaa hiekkaa.

Onneksi siellä täällä lenkkipolun varrella oli myös niitä vähemmän liikennöityjä, lähinnä vain kävelijöiden käyttämiä tienpätkiä, jossa ei ollut jäätä vaan sulavaa lunta.

Tämä kevätkeli on tällä hetkellä todella petollista liikkujille. Eikä vain täällä periferiassa. Tilanne oli saman näköinen käydessäni loppuviikosta keskustassa.

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tervetullut :)