Translate

Hae tästä blogista

keskiviikko 16. helmikuuta 2022

Makramee unisieppari

Unfinished dream catcher
Viime lauantaina oli toinen ja viimeinen makramee-kurssikerta. Harjoiteltuamme ahkerasti erilaisia solmuja, kuviointeja ja jopa mallien lukemista amppeleilla (minäkin 3 amppelin verran), uskaltauduimme valitsemaan tehtäväksi jotain muutakin. Yksi alkoi seinävaatteen teon, toinen teki elämänpuuta jne. Minä halusin tehdä itselleni makuuhuoneeseen unisiepparin. Valitsin mallin netistä KoivulaDesignin sivulta. Tosin tiesin jo aloittaessani, että valitsemaani malliin tulisi pieniä lisäyksiä toimestani.


Jo alkuni oli erilainen. Ostin opettajalta 25 cm kehän (alkuperäinen 30 cm) ja Lankavan Moppari-lankaa, joka oli hieman ohuempaa kuin alkuperisen työn Pauliina. Valitsemani malli on moderni ja siksi renkaan sisusta tehtiin pitsikuvion solmimisen sijasta langoilla. Työ oli myös nopea tehdä, joten sain ennen kurssikerran loppua solmittu unisiepparini yhtä kierrettä ja omia lisäyksiäni lukuun ottamatta valmiiksi.

Sunnuntaina olikin sitten mukavan rauhallista viimeistellä unisieppari ensin olemassa olevien ohjeiden mukaan. Koska minusta unisieppariin kuuluvat myös sulat, lisäsin malliin 3 sulkaa. Ne tein 1., 3. ja 5. kierteen loppuun lisäämällä puuhelmen, jonka läpi menivät kierteen 2 keskimmäistä lankaa. Sen jälkeen kierteen ulommaisilla langoilla tein kaksoistasosolmun pallon alle.
 
Kaksoistasosolmu vaihe 1
Kaksoistasosolmu vaihe 1
Kaksoistasosolmu vaihe 2
Kaksoistasosolmu vaihe 2

 
Sulka tehtiin 4 lankaparilla niin, että runkolankana toimivat 2 pallon läpi tulevaa lankaa. Lankaparin langat (8 kpl á 15 cm) solmitaan pareittain runkolankojen ympärille. 
 
Makramee feather knot
 
Solmuparien viimeinen pari ankkuroidaan paikoilleen levittämällä taakse solmun alle tippa tavallista askarteluliimaa. Sulkalangat kammataan auki (ei runkolankoja), leikataan sulan muotoon ja sulan muoto viimeistellään hiuslakalla.

Unisiepparini roikkuu nyt makuuhuoneen ikkunalla vartoimassa untani.

Dream catcher


Minulla ovat haaveissa myös uudet makramee-työt. Haaveilen tekeväni seinälle makrameepöllön, mutta sitä varten täytyy odottaa lumien sulamista, koska tarvitsen työhöni pätkän luonnonpuuoksaa. Aion myös tarttua siihen tyynynpäällisten tekoon. Alkaisin ne vaikka heti, mutta tällä hetkellä varallisuus ei riitä lankojen hankintaan, ehkä ensi kuussa sitten. Pitempiaikaiseen suunnitelmaan kuuluu kissanpedin teko. Sen ohjeet minulla jo on, langat ja tarvikkeet hankitaan kun saadaan rahaa ja taidot/usko itseeni hieman karttuvat.

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tervetullut :)