Translate

Hae tästä blogista

lauantai 22. tammikuuta 2022

Makrameesta

Kiinnostuin viime syksynä makrameesta, kun kävimme Marttojen syysretkellä mm. Lankavalla Kauhavalla. Siellä näin kauniita makrameetöitä ja erityinen haaveeni on joskus pystyä tekemään olohuoneen tyynyihin päälliset makrameetekniikalla. Syksyllä harjoittelin tekemällä yksinkertaiset sulkakorvarenkaat.
 


Huomasin loppuvuodesta, että kansanopisto Almassa Vaasassa on kahden lauantain kurssi makrameen perusteista, jonka aikana opeteltaisiin solmuja ja tehtäisiin yksinkertainen amppeli. Ilmoittauduin mukaan ja ensimmäinen kurssipäivä olisi ollut tänään. Valitettavasti koronatilanne siirsi aloituksen epämääräiseen tulevaisuuteen. Silloin päätin, että koska Lankavan sivuilla on hyviä ohjeita makrameetöiden tekoon, yritän amppelin teko itsekseni. Valitsin mallin, tilasin tarvikkeet ja ne tulivat postitse torstaina. Tänä aamuna aloitin kokeiluni. Tällainen pitäisi lopputuloksen olla: 



Pääsin ihan kivasti jo alkuun tänä aamuna. Sitten loppui kamerasta akku ja siirryin keittiöön paistelemaan pikkuleipiä. Kerron ensimmäisen isomman makramee-työni lopputuloksesta myöhemmin.


Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tervetullut :)