Kerran viikossa voi uunin lämmittää, joten tällä kertaa tehtiin sitten enemmänkin uuniruokaa. Ostin tarjouksesta lohen, joka kalatiskillä ystävällisesti fileerattiin minulle valmiiksi. Kun kaapista löytyi vielä sopivasti purkki punaista pestoa, viikonlopun ruoka oli siinä.
Pestolohi ja uunijuurekset.
1 punajuuri
3 isoa perunaa
4 porkkanaa
1 palsternakka
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 tl timjamia
suolaa, mustapippuria
1 lohifilee (ruodoton)
0,5 prk (á 190 g) punaista pestoa
Jos käytät raakaa punajuurta, esikeitä sitä n. 20 min.
Kuori juurekset ja pilko ne. Kuori valkosipuli ja murskaa se.
Levitä uunipellille juurespalat punajuurta lukuun ottamatta, sipulit ja timjami. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja ripottele päälle öljy. Sekoita aineksia käsin niin, että öljy leviää niille kaikille. Levitä lopuksi pannulle myös punajuuripalat.
Paahda juureksia uunissa 200 ºC alakeskitasolla n. 30 min. Ota uunivuoka hetkeksi uunista.
Kuivaa lohifilee ja laita se juuresten päälle nahkapuoli alaspäin. Mausta filee suolalla ja mustapippurilla ja levitä fileelle pesto kerrokseksi. Jatka paistamista 200 ºC uunissa yläkeskitasolla vielä n. 10 min. (aika riippuu fileen paksuudesta).
Veriappelsiini-pellavansiemenmuffinsit
1 veriappelsiinin kuoriraaste
1,5 veriappelsiinin mehu
300 g vehnäjauhoja
175 g ruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
0,75 tl suolaa
2 rkl pellavansiemeniä
Päälle:
140 g kidesokeria
1 veriappelsiinin kuoriraaste
n. 1 veriappelsiinin mehu
Sekoita kulhossa öljy, maito, muna ja veriappelsiinin mehu + kuoriraaste.
Sekoita erillisessä astiassa keskenään jauho, sokeri, leivinjauhe, suola ja pellavansiemenet.
Kaada
kuivat aineet kosteiden aineiden joukkoon ja sekoita sekaisin
puuhaarukalla. Älä ylisekoita, taikina saa jäädä möykkyiseksi.
Öljyä 12-paikkaisen muffinsipellin kolot tai vuoraa ne muffinsivuoilla ja jaa taikina niihin (miel. ei yli 2/3 täyttö/vuoka).
Paista muffinsit 180 ºC alakeskitasolla n. 15 min.
Nypi paiston aikana kuoriraaste ja sokeri sekaisin ja purista appelsiinista mehu odottamaan.
Jäähdytä muffinseja paiston jälkeen n. 2 min ja nostele ne sitten ritilän päälle (ilman vuokia).
Sekoita
appelsiinimehu ja sokeri keskenään ja lusikoita seosta kuumien
muffinsien päälle, kunnes kaikki sokerimehu on käytetty. Anna muffinsien
jäähtyä.
Alkuperäinen resepti: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/blood-orange-poppy-drizzle-muffins
Joskus on aamulla kiva syödä puuroakin. Olen tehnyt tattariuunipuuroa myös suurimoista, mutta tällä kertaa valitsin hiutaleet. Jos olet makean ystävä, lisää reseptiin sokeria tai hunajaa.
Tattari-mustikka uunipuuro
1,5 dl pakastemustikoita
1 l maitoa
0,5 tl suolaa
Mittaa uunivuokaan kaikki ainekset.
Kypsennä puuroa 200 ºC uunin alakeskitasolla 1 h. Sammuta uuni ja jätä puuro hautumaan uuniin siksi aikaa, kunnes uuni on kylmennyt ja puuro on kädenlämpöistä (n. 4 h). Voit jättää puuron uuniin myös yön yli.
Kristiina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jokainen kommentti on tervetullut :)