Translate

Hae tästä blogista

sunnuntai 18. joulukuuta 2022

Joulunalustapahtumia Vaasassa


Joulunalusaikana olen taas ollut muutamissa tapahtumissa Vaasassa. Pitäisi alkaa hiljentyä, mutta nyt tuntuu riittävän kiitettävästi tapahtumia täälläkin.
 
Viime lauantaina pidettiin Ristinummen Marttojen perinteiset joulumyyjäiset, mutta pitopaikka oli uusi eli Vanhan Vaasan pappila. Oikein idyllinen ja suhteellisen tilava paikka. Jos et ole käynyt, kannattaa piipahtaa, kun sopiva tilaisuus tulee. Myyjäiset menivät hyvin, syötävät tuotteet myytiin loppuun taas hieman ennen lopetusaikaa ja käsityö- ja askartelutuotteiden kysyntä oli kiitettävä.





Alkuviikosta sainkin sitten joulusiivouksen viimeisteltyä ja keskiviikkona kävin Mustasaaren kirkossa kuuntelemassa ja katselemassa Bachin Jouluoratorion. Soittamassa olivat Vaasan Kaupunginorkesterin jouset, laulamassa ihana Psallite-kuoro solisteinaan Helianna Herkkola (sopraano), Ida Wallén (altto), Simo Mäkinen (tenori) ja Waltteri Torikka (basso).

Konsertti oli ihana ja sai hyvään joulutunnelmaan. Harmi, että loppuilta meni pilalle kiitos bussilinjoja hoitavan Vekan. Kävelin kipakassa -18 ºC pakkasessa 15 min kirkolta bussipysäkille. Seisoin siellä 20 min odottelemassa bussia, jota ei koskaan tullut. Oli pakko kävellä onneksi vielä auki olleeseen K-kauppaan ja tilata taksi. Reklamaatio ja taksilasku lähtivät Vekka Groupille ja minä hytisin loppuillan kylmyyttä karistaen lämpimässä kotona.

Torstaina oli aika laskeutua lopullisesti jouluun ja käydä Ristinummen seurakuntakeskuksessa laulamassa kauneimpia joululauluja. Juontamisesta ja rukouksista huolehti rovasti Maaria Perälä, säestyksen hoito kanttori Valtteri Tuomisto ja laulamisesta huolehti paitsi yleisö myös Huutoniemen kirkkokuoro.


Eilen ehdin vielä käydä kaupungissa kirjastossa kuuntelemassa, miten pitää varautua sähkökatkoihin. Tilaisuudessa hyvää oli tietää asioista nimenomaan Vaasassa ja siitä, miten kontrolloiduista sähkökatkoista tiedotetaan. Sitten pitikin käydä joulun ruokaostoksilla. Harmi, etten tiennyt, että samaan aikaan Rewellissä esiintyi Sussu Erkinheimo (Voice of Finland-voittaja). Sitten vain kotiin laittamaan loput joulukoristeet paikalleen.

Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tervetullut :)